Reconstructie Paalweg en Molenweg-Zuid te Urmond

Na een intensief voorbereiding- en participatietraject, in samenwerking met de omgeving, is het definitief ontwerp tot stand gekomen. Tijdens de tweede bewonersavond waren de aanwezige veelal positief gestemd over het concept ontwerp wat we daarna vertaald hebben in een definitief ontwerp.

Het Plan

De gemeente Stein gaat in 2021 de Paalweg en de Molenweg Zuid in Urmond reconstrueren op het gebied van riolering, verharding, (verkeers)veiligheid en groen. Dit betekent in grote lijnen vernieuwing van het gemeentelijk rioolstelsel en een algehele renovatie van Molenweg Zuid. Dit betreft de rijweg, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken. Ook het afkoppelen van regenwater is een wezenlijk onderdeel van de reconstructie. De Paalweg geniet voornamelijk groot onderhoud aan het asfalt. Het definitief ontwerp is tot stand gekomen door samen met u, de bewoners en ondernemers, te kijken naar de eisen, wensen en uitgangspunten middels een tweetal interactieve inloopavonden. Het ontwerp is zo goed als definitief en er zal door de gemeente Stein en adviesbureau RA infra B.V. overgegaan worden tot het opstellen van het contract. De opmerkingen die gegeven zijn tijdens deze bewonersavond kunt u in onderstaande afbeeldingen, inclusief reactie van de gemeente Stein, teruglezen.

Paalweg

De projectdoelstellingen voor de Paalweg zijn: de ruimtelijke kwaliteit vergroten, opstelplaatsen voor vrachtwagens realiseren, de afwatering verbeteren, de inritten van de aangrenzende percelen indien nodig verbeteren, mogelijkheden snelheidsremmer bekijken voor de Heierstraat nabij kruising Paalweg-Heierstraat, het zicht op de percelen Heirstraat.

Molenweg Zuid

De projectdoelstellingen voor de Molenweg Zuid zijn: Het verbeteren verkeersveiligheid, realiseren van vrij liggende fietspaden rond de rotonde, het fietspad Molenweg Zuid verbinden met toekomstig fietspad langs de kanaalboulevard, mogelijke afwaardering naar 30 km/h, voetgangersoversteekplaatsen Molenweg Zuid en rotonde, snelheid remmende maatregelen, meer parkeerplaatsen realiseren, bestrijden wateroverlast.

 

Het ontwerp

Onderstaand vindt u de afbeeldingen betreffen het definitief ontwerp van Molenweg Zuid en de Paalweg. Dit ontwerp is tevens te downloaden als PDF door op de knop rechtsonder op de afbeelding te klikken.

Mocht u opmerkingen en/of vragen hebben naar aanleiding van dit ontwerp verzoeken wij u het contactformulier onderaan deze website in te vullen en te versturen. Wij ontvangen uw reactie graag voor 6 september 2020. Dan nemen wij uw reactie nog mee in de verdere uitwerking.

Bekijken tekeningen

Op 7 september 2020 zijn de tekeningen fysiek te bekijken in de Fanfarezaal te Urmond, Urmonder Maasstraat 5, 6129 CR Urmond. Hiervoor dient u zich echter vooraf aan te melden en er gelden strenge maatregelen.
• Per huishouden wordt slechts één persoon toegestaan;
• Houdt te allen tijde de 1,5 meter afstand;
• Aanmelden vóór 1 september 2020 via dennis.veugelers@gemeentestein.nl
• Avond wordt opgedeeld in 2 tijdsvakken (18.30 – 19.30 uur en 19.45 – 20.45 uur), i.v.m. maximaal aantal bezoekers. Graag aangeven welk tijdvak uw voorkeur heeft.

Bij verkoudheidsklachten blijft u thuis. U kunt uw opmerking altijd doorgegeven via onderstaand formulier.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

RA infra BV

040 207 61 63
  • Hidden
  • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×