Nieuwbouwplan Lage Heide

Dommelen

  • 330 woningen

  • Uitvoering van 2011 tot 2024

  • Compleet ontzorgen

Nieuwbouwplan Lage Heide

Als verlengstuk van Dommelen, ten zuidwesten van Valkenswaard wordt nieuwbouwwijk Lage heide gerealiseerd. In totaal worden ca. 330 woningen voor dit project gebouwd. Een woongebied in het groen met karakteristieken kenmerken.
Lage Heide is een initiatief van gemeente Valkenswaard. Wat dit woongebied vooral bijzonder maakt is de grote variëteit aan woningen, die op subtiele wijze worden ingepast tussen het groen en de historie van het gebied. Hierdoor krijgt een gebied dat nieuw en duurzaam gebouwd is toch het karakter van een authentiek en landelijk dorp.

Sinds 2011 is RA infra in opdracht van de gemeente Valkenswaard betrokken bij de ontwikkelingen van Lage Heide. Onze adviseur/projectleider/directievoerder is vanaf het begin actief en heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit plan.

Wij zijn thuis in Lage Heide.

 

Voorbereiding

RA infra heeft op basis van een stedenbouwkundig plan de inrichting van het openbaar gebied uitgewerkt.  Wij hebben ervoor gezorgd dat de benodigde onderzoeken zijn uitgevoerd en verzorgen de benodigde vergunningsaanvragen voor de werkzaamheden die gepland worden in het openbaar gebied. Wij hebben voor zowel de civiel als cultuurtechnische werkzaamheden raamovereenkomsten opgesteld en de aanbestedingen verzorgd. Daarnaast adviseren we welke gebieden bouw- en woonrijp gemaakt kunnen worden en welke acties uitgevoerd moeten worden om dit te realiseren. Wij zijn een sparringpartner voor de gemeente voor alle werkzaamheden in het openbaar gebied.  RA infra maakt dan ook deel uit van de werkgroep Lage Heide en adviseert over te nemen stappen tijdens het proces.

Wij ontzorgen de gemeente op alle gebieden van het openbaar gebied.

 

Uitvoering

De werkzaamheden van zowel de civieltechnische als de cultuurtechnische aannemers worden door RA infra begeleidt, zowel de directievoering als het toezicht wordt door RA infra verzorgd. RA infra hanteert een uitgebreid communicatietraject waarbij bewoners op vaste momenten worden geïnformeerd over de werkzaamheden in de wijk, daarbij is onze projectleider/directievoerder het vaste aanspreekpunt in de wijk.

De gemeente Valkenswaard wordt hierbij volledig ontzorgd.

Werkzaamheden RA infra

Voor dit project

Integraal projectmanagement

Uitvoeren burgerparticipatie

Begeleiden vergunningstrajecten

Coördineren benodigde onderzoeken

Opstellen bestek en tekeningen RAW

Directievoering en toezicht

Klachtenafhandeling

Volledig ontzorgen gemeente

Opstellen deelcontracten

Contact opnemen

Benieuwd hoe RA infra het verschil maakt? Neem contact op voor een goed gesprek.

Cor Theunisse

040 207 61 63

Werken bij RA infra

Bouwen aan de buitenruimte én jezelf ontwikkelen? Ervaar de kracht van collegialiteit en zet de eerste stap naar persoonlijke groei.

Overige werkzaamheden

RA infra gaat geen uitdaging uit de weg

Werken bij
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×