Fort Isabella Vught

Isabellakazerne naar buitenstad Fort Isabella

  • Unieke samenleving

  • Oude fort structuur herstellen

  • Moderne energieopwekking

  • WKO-systeem alle gebouwen

Een unieke samenleving

Fort Isabella is een historisch fort dat de stadse groene schakel vormt tussen ’s Hertogenbosch en Vught. De zichtbare historie als fort en kazerneterrein is de basis waarop wordt ontworpen, gebouwd en gerealiseerd en is altijd en overal terug te vinden. Alles wat verloren is gegaan wordt aangevuld en de geschiedenis wordt op andere plekken met kleine ingrepen weer tot leven gewekt. Oud en nieuw zorgen samen voor een unieke en vitale samenleving in een buitenstad waar wonen, werken, recreatie en educatie met elkaar in verbinding staan.

De vestigingswallen van weleer worden in de oude vorm van het fort teruggebracht. Oude gebouwen worden gerestaureerd en nieuwe gebouwen worden geplaatst waar zowel woningen als bedrijfspanden verrijzen. Zo is de voormalige paardenstal van de kazerne omgetoverd tot een duurzaam, veilig maar vooral ook huiselijk kinderdagverblijf. Gebouw 1 staat in de steigers, hier worden 14 woningen voor 55 plussers gerealiseerd. De eerste bewoners van gebouw 2 worden in het tweede kwartaal van 2021 verwacht.

De uitdaging

Om het terrein klaar te maken voor de nieuwe constructies moest eerst de bestaande situatie ingemeten worden en alle kabels en leidingen in kaart worden gebracht. In de civieltechnische voorbereidingen is een uitwerking en vertaling gemaakt van het schetsontwerp naar een technisch- en uitvoeringsontwerp. RA Infra heeft op basis van de gewenste behoefte de nieuwe c.q. aangepaste netten voor de kabels en leidingen (elektra, water, riolering, WKO en glasvezel) op het terrein aangeven.

Bekijk hier tevens het volledige masterplan Fort Isabella.

Werkzaamheden RA infra

Voor dit project

Inmeten bestaande situatie

Onderzoek kabels en leidingen

Verplaatsen kabels en leidingen

Civieltechnische voorbereiding

Technisch-/uitvoeringsontwerp

Technisch advies uitvoering

Contact opnemen

Benieuwd hoe RA infra het verschil maakt? Neem contact op voor een goed gesprek.

Jakob Baalman

073 220 00 55

Werken bij RA infra

Bouwen aan de buitenruimte én jezelf ontwikkelen? Ervaar de kracht van collegialiteit en zet de eerste stap naar persoonlijke groei.

Overige werkzaamheden

RA infra gaat geen uitdaging uit de weg

Werken bij
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×