Revitalisatie dorpshart

Bocholtz

  • Herinrichting openbare ruimte

  • Aanleg hellingtuinen

  • Afkoppelen regenwater

  • Nieuw watersysteem/partijen

Ontwikkelingen kern Bocholtz

Een dorpshart is meer dan een plek waar wegen, horeca en middenstand samenkomen. Een dorpshart is een plek van ondernemen en ontspannen, van ontmoeten en verbinden. Door het dorpshart van Bocholtz te revitaliseren wordt het centrum toekomstbestendig. Dat komt uiteindelijk de hele gemeenschap ten goede. In het centrum van Bocholtz worden de bestrating, riolering en groenvoorziening geheel vernieuwd.

Wethouder Wiel Schleijpen: “Het wordt een gezellige kern, met de Wilhelminastraat als hart van het plan, met terrasjes, water en groen. Deze fysieke opwaardering geeft een stevige impuls aan de leefbaarheid en maakt de dorpskern nog aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers.” 

 

Voorbereiding

Gemeente Simpelveld is de initiatiefnemer voor de herinrichting in het dorpshart Bocholtz. Zij hebben na uitvoerig onderzoek besloten dat het dorpshart toe is aan een herontwikkeling. Dankzij steun van de Provincie Limburg, stadregio Parkstad Limburg, de Regiodeal en Waterschap Limburg wordt dit project mogelijk gemaakt.
De gemeente heeft bureau Verbeek ingeschakeld en zijn samen met de bewoners gekomen tot een ontwerp. RA infra heeft het ontwerp verder uitgewerkt en vertaald naar een technisch ontwerp. Hierbij hebben we de gemeente geadviseerd in de benodigde onderzoeken en is het plan besteksgereed gemaakt.  In het ontwerp wordt een nieuw watersysteem aangelegd dat niet alleen een knipoog geeft naar het romeinse verleden maar tevens aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en de provincie door het regenwater af te koppelen en te laten aansluiten op het nieuwe systeem.

De ontwerpen zijn in te zien via de site van de gemeente, klik hier.

Uitvoering

Op 6 april 2021 gaat de schop in de grond en starten we officieel met de werkzaamheden voor de revitalisering van het dorpshart Bocholtz. RA infra zal hiervoor de directievoering en het toezicht gaan verzorgen. BLM-wegenbouw is de uitvoerende partij voor dit project. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat niet overal gelijktijdig wordt gewerkt. Naar verwachting lopen de werkzaamheden door tot augustus 2022.

Wilt u weten wat de status is van de uitvoering?
Klik dan hier voor de project website IDOP Bocholtz

 

Werkzaamheden RA infra

Voor dit project

Advies en uitwerken technisch ontwerp

Afstemming met stakeholders

Onderzoek naar technische haalbaarheid

Afstemming nutsbedrijven

Advies in benodigde onderzoeken

Opstellen kostenramingen

Advies in bouwkundige elementen

Opstellen RAW-contract incl. tekeningen

Advisering in water elementen

Verzorgen van aanbesteding (EMVI)

Contact opnemen

Benieuwd hoe RA infra het verschil maakt? Neem contact op voor een goed gesprek.

RA infra BV

040 207 61 63

Werken bij RA infra

Bouwen aan de buitenruimte én jezelf ontwikkelen? Ervaar de kracht van collegialiteit en zet de eerste stap naar persoonlijke groei.

Overige werkzaamheden

RA infra gaat geen uitdaging uit de weg

Werken bij
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×