Herinrichting Kern Stevensweert

Welkom op de projectpagina van Gemeente Maasgouw voor de herinrichting van de dorpskern Stevensweert. Doormiddel van deze pagina willen wij u op de hoogte houden van het project en de verschillende fases die we tijdens dit project zullen doorlopen.

De gemeente Maasgouw wil de kern van Stevensweert op een duurzame manier verder herinrichten en met het oog op de historie. Het doel is om een blauwdruk te creëren waarna ook in de toekomst gerefereerd kan worden en er een lijn ontstaat bij de keuze van bijvoorbeeld wegprofiel, materiaal, meubilair etc. Een van de duurzaamheidsmaatregelen is het afkoppelen van regenwater. Tegelijk wordt door Enexis en WML alle kabels en leidingen vervangen.
Op deze pagina vindt u meer informatie omtrent de projectfases van de herinrichting.

Het project is opgedeeld in 2 fases

Tijdlijn

Hieronder vindt u een tijdlijn van project fase 1. We doen ons beste om deze planning zo veel mogelijk te bewaken. Helaas is het afgelopen jaar mede door wijzigingen in de corona maatregelen niet altijd mogelijk geweest om de planning te volgen, deze deadlines zijn daarom onder voorbehoud.

 

Wanneer u op de onderstaand onderwerpen klik gaat u direct naar de informatie hierover. Door naar boven en beneden te scrollen kunt u navigeren over deze webpagina.

Start bouwwerkzaamheden

In het eerste kwartaal van 2022 hopen we te kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden.

 

Aanbesteding

In december zal een aanbesteding uitgezet worden waar aannemers zich op kunnen inschrijven.

 

Bestekfase

Zodra het definitief ontwerp klaar is kan er overgegaan worden op de bestekfase, hiermee zullen we rond oktober/november 2021 starten.

 

Definitief ontwerp

We hopen het definitief ontwerp voor de bouwvak 2021 te kunnen publiceren.

 

Schetsontwerp

Normaal zouden er bijeenkomsten georganiseerd worden zoals bewonersavonden. Helaas is dit door COVID-19 niet mogelijk geweest. Daarom zijn er enkele evenementen georganiseerd om toch met bewoners en de klankbordgroep in contact te blijven.

Digitale presentatie & enquête over schetsontwerp, 13 november 2020

Via de onderstaande button kunt u de digitale presentatie over het schetsontwerp bekijken. Aan de hand van deze presentatie is een enquête gehouden onder de klankbordgroep.

Schetssessie via teams, 25 november 2020

Voor de online schetssessie via teams hebben de klankbordgroep en de dorpsraadsleden deelgenomen. Tijdens deze sessie zijn de ondervindingen uit de enquête besproken en hebben de klankbordgroep leden vragen gesteld over schetsontwerp en andere onderdelen die spelen onder de burgers. De uitkomst van deze bijeenkomst vormen de basis voor de blauwdruk.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×