Reconstrueren en vernieuwen riolering Warande, Stadselaan, Reestraat en de Dasstraat

Via deze pagina is het mogelijk om via het contactformulier onder aan de pagina vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen.

Rioolvernieuwing Warande en omgeving

In juni 2021 heeft advies-en ingenieursbureau RA-Infra het ontwerp voor de reconstructie en vernieuwing van de riolering van de Warande, Stadselaan, Reestraat en de Dasstraat vertaald in technische tekeningen en een programma van eisen, en in juli is een uitvraag gedaan voor selectie van een aannemer om het project uit te voeren. Uit deze selectie is aannemingsbedrijf Heijmans Infra B.V. naar voren gekomen. Dit bedrijf treft nu voorbereidingen om het ontwerp voor de reconstructie en vernieuwing van de riolering van de Warande, Stadselaan, Reestraat en de Dasstraat uit te voeren. In het ontwerp zijn de volgende kleine aanpassingen doorgevoerd.

  1. De grote boom (hier linksvoor op onderstaande foto) wordt niet gekapt
  2. In de Stadselaan komt een schijndrempel (in plaats van een verkeersdrempel) naar het plateau op de kruising met de Warande, om lichthinder voor drie woningen aan de Warande tegenover de Stadselaan te voorkomen. Met deze wijzigingen is het ontwerp definitief vastgesteld. De actuele versie van de definitieve ontwerptekeningen kunt u inzien via de link die hier binnenkort zal worden toegevoegd.

Inmiddels is een bewonersbrief verzonden met een uitnodiging voor een inloopbijeenkomst op 20 oktober 2021 van 17.00-19.30 uur in de kerkzaal van de kerk aan de Warande. In deze bijeenkomst zal Heijmans de fasering en planning presenteren en kunt u vragen stellen of andere informatie krijgen over de uitvoering. De bewonersbrief met uitnodiging kunt u raadplegen via de link die hier binnenkort zal worden toegevoegd.

 

 

Vervanging rioolaansluitingen

Een aantal woningen heeft geen eigen rioolaansluiting maar deelt de aansluiting met één of twee andere percelen. De  de gemeente Valkenswaard vindt het wenselijk dat elk perceel met een grondgebonden woning of bedrijf een eigen rioolaansluiting op het hoofdriool heeft. De rioolaansluiting op eigen perceel is in beheer en onderhoud van de perceeleigenaar. Bij vervanging van de riolering zal de gemeente voor elk perceel een nieuwe rioolaansluiting aanleggen vanaf het hoofdriool tot aan de perceelgrens, of de bestaande aansluiting vernieuwen. De perceeleigenaar kan – bij een gedeelde aansluiting – na vernieuwing van de riolering kiezen voor gebruik van de nieuwe aansluiting door op eigen perceel de aansluiting aan te passen en bij de perceelgrens aan te sluiten op de door de gemeente aangeboden nieuwe aansluiting. Bij de bewonersbijeenkomst heeft u de mogelijkheid om uw voorkeur voor de locatie van de nieuwe aansluiting aan te geven. Wij streven er naar om bij woningen die een nieuwe eigen aansluiting krijgen, de locatie met de bewoners af te stemmen. Na aanleg kunt u de locatie van de nieuwe aansluiting ook altijd opvragen bij de gemeente. Voor vragen kunt u ook de aannemer aanspreken.

 

 

Hoe verder?

Na de bijeenkomst op 20 oktober 2021 plaatst Heijmans op het plein voor de kerk een werkkeet en richten zij aan de Warande nabij de Stadselaan een bouwdepot in. Op 25 oktober start de uitvoering in de Dasstraat en daarna is de Reestraat aan de beurt. De verwachting is dat dit jaar ook de Stadselaan wordt uitgevoerd. Aan het begin van 2022 wordt gestart met de Warande.

 

 

Vragen of opmerkingen over uitvoering

Bent u niet in de gelegenheid om naar de bewonersbijeenkomst te komen, of heeft u nog vragen of opmerkingen na de bijeenkomst, dan kunt u kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het onderstaand formulier. Kunt u niet reageren via het formulier, maar heeft u wel vragen en/of suggesties? Dan kunt u bellen naar onze toezichthouder, de heer Patrick Hoeks via het nummer (040) 2083634.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

Cor Theunisse
projectleider
040 207 61 63 c.theunisse@rainfra.nl
  • Hidden
  • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×