Maatregelen wortelopdruk ’t Zand Well

In uw straat ’t Zand staan een aantal bomen die door wortelopdruk hinder veroorzaken. Gemeente Bergen heeft onderzocht wat de mogelijkheden zijn om deze hinder te beperken.

Uitgangspunt is daarbij dat we de bomen, waar mogelijk, willen behouden. Bomen brengen immers groen en sfeer in de straat en dragen bij aan de ruimtelijke kwaliteit. Bomen houden bovendien veel water vast, geven schaduw bij hitte en zorgen voor het afvangen van fijnstof.

 

Kap en Herplant

Uit het onderzoek blijkt dat we helaas vijf bomen moeten kappen, 14 bomen blijven staan. Bij deze 14 bomen kunnen we het plantvak vergroten waardoor de wortels meer ruimte krijgen. Voor de vijf bomen die gekapt worden plaatst de gemeente nieuwe bomen op een nader te bepalen locatie. De boomsoort die we herplanten is nog niet bekend.

 

Plantvak uitbreiden met trottoir

Op alle locaties is het nodig om het plantvak uit te breiden met een deel van het trottoir. Daarbij hebben we twee opties:

  1. Het trottoir bij het plantvak afsluiten, doorgang is niet mogelijk
  2. In het plantvak het trottoir aangepast laten doorlopen: smaller en voorzien van halfverharding. In de bijgevoegde tekening ziet u de uitwerking van deze tweede optie.

 

Tekening met maatregelen

We kunnen ons voorstellen dat u behoefte heeft aan een totaaloverzicht: welke bomen worden gekapt, welke blijven staan, hoe worden de plantvakken uitgebreid? Onderaan deze pagina kunt u de tekening inzien. In het groen invulformulier onder aan deze pagina ziet u een aantal velden die u in kunt vullen. Wij vragen u hier uw voorkeur aan te geven van bovenstaand beschreven opties, tevens kunt u hier op overige vragen en opmerkingen achter laten.

 

Werkzaamheden

Het kappen van de vijf bomen is gepland eind dit jaar. Het kapwerkzaamheden en het straatwerk duren twee tot drie weken. Tijdens het kappen wordt de straat niet afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de werkzaamheden.

 

Om de tekening goed te kunnen zien dient u deze even te downloaden.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

RA infra BV

040 207 61 63
  • Hidden
  • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×