Klimaatmaatregelen Hoogeloon – Fase 1

Het weer wordt extremer: zwaardere regenbuien en langere periodes van droogte. Dit vraagt om maatregelen om Hoogeloon daarop voor te bereiden.

Klimaatmaatregelen Hoogeloon

De gemeente Bladel is het project Klimaatmaatregelen Hoogeloon aan het voorbereiden. Een omvangrijk project met allerlei verschillende maatregelen, waaraan ook u als bewoner een bijdrage kan leveren. Deze site is gericht op fase 1 van dit project, welke nu in voorbereiding is. Voor de overige fasen worden op een later moment aparte sites aangemaakt.

De watervisie die door Arcadis is opgesteld voor de gemeente Bladel, geeft aan dat maatregelen op het gebied van riolering en tegengaan van verdroging nodig zijn. Om werkzaamheden aan de riolering te kunnen uitvoeren, zal een groot deel van de openbare ruimte op de schop gaan. Dit geeft dan meteen de mogelijkheid om deze ruimte weer goed in te richten voor de toekomst, waarbij we letten op alle aspecten die erbij horen.

Nieuwsgierig wat het gehele project inhoudt? Neem dan eens de presentatie door die hieronder is weergegeven.

Het doel

Het doel van de gemeente is om zoveel mogelijk regenwater wat op een verhard oppervlak valt (verharding in de straat, dak van uw huis, terras in uw tuin, enz.) in de nieuwe rioolbuizen van schoon regenwater te krijgen. Dit water kan dan infiltreren in de bodem bij uw huis en worden vastgehouden in het gebied in plaats van te worden afgevoerd naar de rioolwaterzuivering.

Wat kunt u zelf doen

U kan helpen om samen met de gemeente te kijken hoe we (een deel van) uw verhard oppervlak kunnen afkoppelen naar de nieuwe rioolbuizen voor schoon regenwater. Immers is slechts 25% van het verhard oppervlak in Hoogeloon eigendom van de gemeente. Binnenkort komt hier meer informatie over beschikbaar via de website van de gemeente Bladel. De link daarvan zal hier worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is. Helpt u ons mee voor een Hoogeloon dat klaar is voor de toekomst?

Ontwerptekeningen

Hieronder zijn de ontwerptekeningen per straat te downloaden, tevens is de faseringstekening weergegeven. De gele vlakken hierop zijn reeds in uitvoering.

 

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

RA infra BV

040 207 61 63
Werken bij
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×