Herinrichting Hemelrijken en Kerkstraat te Casteren

De gemeente Bladel gaat de straten Hemelrijken en Kerkstraat in Casteren aanpakken. De ontwikkeling van inbreidingsplan D’n Tip en de wens om langs de Hemelrijken een voetpad te creëren, geven de kans om de hele straat aan te pakken en klimaatbestendig te maken voor de toekomst.

Voor de werkzaamheden wordt de gehele verharding van de straat alsmede een deel van het groen onder handen genomen. Het huidige gemengde riool in de Kerkstraat wordt verwijderd en vervangen door een nieuw gescheiden riool. Hierin wordt het regenwater apart opgevangen en in de bodem geïnfiltreerd. Dit is beter voor de bodem en zorgt ervoor dat er minder (schoon) water naar de rioolwaterzuivering gepompt hoeft te worden. De aannemer zal met alle direct aanwonenden contact opnemen om de regenpijpen aan de voorzijde van de woningen ook aan te sluiten op dit regenwaterriool. Dit kost de bewoner niets en levert extra water op voor de bodem! Na de rioleringswerkzaamheden wordt in beide straten de weg opnieuw ingericht en is het mogelijk om het openbaar groen een kwaliteitsimpuls te geven. Tijdens dit project worden, tevens waar nodig, de werkzaamheden aan ondergrondse kabels en leidingen uitgevoerd.

Het opgestelde ontwerp is op 29 september 2021 aan de bewoners gepresenteerd. De opmerkingen die op die avond zijn gegeven, zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. Dit definitieve ontwerp is hieronder weergegeven. U kunt het ontwerp onderaan de pagina ook downloaden zodat u het beter kunt bekijken.

Planning

Wanneer de plannen worden uitgevoerd is afhankelijk van de voortgang van de sloop en nieuwbouw bij D’n Tip. Idealiter worden bovenstaande plannen uitgevoerd wanneer de nieuwe woningen zijn opgeleverd, maar wellicht is het mogelijk om bepaalde delen al eerder uit te voeren. Wanneer hier mee duidelijkheid over is zullen de aanwonenden hierover worden geïnformeerd.

 

Reactie doorgeven?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Harrie van Zalingen, via onderstaand contactformulier.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

Harrie van Zalingen
projectleider
040 207 61 63 h.vanzalingen@rainfra.nl
  • Hidden
  • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×