(Her)inrichting Den Tip en omgeving te Casteren

De gemeente Bladel gaat de straten Hemelrijken, Kerkstraat en de nieuwe straat Den Tip in Casteren aanpakken. De ontwikkeling van inbreidingsplan Den Tip en de wens om langs de Hemelrijken een voetpad te creëren, geven de kans om de hele straat aan te pakken en klimaat en toekomstbestendig te maken.

Voor de werkzaamheden wordt de gehele verharding van de straat alsmede een deel van het groen onder handen genomen. Het huidige gemengde riool in de Kerkstraat wordt verwijderd en vervangen door een nieuw gescheiden riool. Tevens wordt het regenwaterriool in de Hemelrijken vergroot. Hierin wordt het regenwater apart opgevangen en naar de westzijde van Casteren worden afgevoerd.  Dit zorgt ervoor dat er minder (schoon) water naar de rioolwaterzuivering gepompt hoeft te worden. De aannemer zal met alle direct aanwonenden contact opnemen om de regenpijpen aan de voorzijde van de woningen ook aan te sluiten op dit regenwaterriool. Dit kost de bewoner niets en levert extra water op voor de bodem! Na de rioleringswerkzaamheden wordt in de straten de weg opnieuw ingericht en is het mogelijk om het openbaar groen een kwaliteitsimpuls te geven. Tijdens dit project worden, tevens waar nodig, de werkzaamheden aan ondergrondse kabels en leidingen uitgevoerd.

Het opgestelde ontwerp is op 29 september 2021 aan de bewoners gepresenteerd. De opmerkingen die op die avond zijn gegeven, zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. Dit definitieve ontwerp is hieronder weergegeven.

 

Klik op de tekening om hem in PDF te openen. Hier kunt u het bestand ook uitvergroten om het beter te kunnen bekijken. Let wel het is een groot bestand, afhankelijk van de snelheid van uw internet kan het enkele minuten duren voor het bestand is ingeladen. 

Planning

Inmiddels zijn de nieuwe woningen in Den Tip bijna gereed. Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding voor de uitvoering van de werkzaamheden in de straten. Na de carnavalsvakantie 2024 zal de uitvoering starten en naar verwachting zal deze het grootste deel van 2024 in beslag nemen. De aannemer zal gefaseerd werken en alle aanwonenden tijdig informeren over zaken als bereikbaarheid.

 

Wilt u reageren?

Hieronder is het reactieformulier weergegeven waarmee u een reactie kan geven op de plannen. Deze opmerkingen komen binnen bij Harrie van Zalingen (projectleider RA+ ingenieurs).

Als er aanleiding voor is zullen we persoonlijk contact met u opnemen over uw gegeven opmerking.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

Harrie van Zalingen
projectleider
040 207 61 63 h.vanzalingen@ra-plus.nl
  • Hidden
  • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×