Terugkoppeling input inwoners 30-zone Ammerzoden

Om de verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren brengt de gemeente Maasdriel de maximumsnelheid voor al het verkeer binnen de kernen terug naar 30 kilometer per uur.

Naar verwachting is de start van de uitvoering van de werkzaamheden binnen de bebouwde kom van Ammerzoden in het eerste kwartaal van 2023. Hieronder ziet u welke huidige snelheden gelden en op welke plekken dat gaat veranderen. Ter voorbereiding daarop haalden we bij inwoners op wat ze vinden van de plannen. We danken hen hartelijk voor de input.

 Voor en na situatie                                                                   Het ontwerp 

                   

Deze kaarten kunt u onderaan de pagina ook downloaden, dan kunt u de afbeeldingen beter bekijken. 

 

Wat vinden inwoners van de plannen?

Om verkeersgebruikers te stimuleren dat zij hun snelheid verlagen, zijn verschillende maatregelen mogelijk, zoals drempels en plateaus. Over het algemeen reageerden inwoners positief op deze maatregelen en staan zij achter de invoering van een 30km-zone in de kern van Ammerzoden. Daarnaast kregen we nog wat vragen en opmerkingen binnen. De terugkoppeling daarop vindt u hieronder per onderwerp terug.

Risico op trillingen verminderen

Diverse bewoners vroegen aandacht voor het risico op trillingen. Aangezien er bussen en in beperkte mate ook vrachtwagens rijden op de route Ammerstraat – Wellsedam, vervangen we de geplande plateaus op die plekken door punaises om dat risico sterk te verminderen. Daarnaast plaatsen we aan het begin van de bebouwde kom een drempel op geruime afstand (ruim 30 meter) van de aanwezige bebouwing.

 

Wegen buiten de bebouwde kom

Enkele inwoners van Ammerzoden ervaren dat verkeersgebruikers te hard rijden op de Molendijk. Deze weg ligt buiten de bebouwde kom van Ammerzoden. De huidige maximumsnelheid is deels 60 km per uur en deels 80 km per uur. In een ander project verlagen we op dit moment ook de maximumsnelheden buiten de bebouwde kom van 80 km per uur naar 60 km per uur. Als we die wegen aanpassen, treffen we waar nodig ook remmende maatregelen. Voor de oostzijde van Ammerzoden geldt dat deze plannen al in voorbereiding zijn. Voor de oostzijde van Ammerzoden geldt dat deze plannen al in voorbereiding zijn. Voor de westzijde worden de voorbereidingen opgestart als de Maas-Waalweg gereed is.

 

Bestaande wegen 30km per uur, o.a. Haarstraat en La Grostraat

Bestaande wegen waar al een 30-km zone geldt, zoals de Haarstraat en de Mr. Lagrostraat vallen niet binnen dit project. Als alle dorpskernen ingericht zijn als 30-km zones, gaan we aan de slag met het verbeteren van de bestaande 30-km zones.

 

Snelheidsdisplays

Een genoemde oplossing voor het beperken van de snelheid is het plaatsen van een flitskast. Alleen de verkeerspolitie kan besluiten om een flitskast te plaatsen. Het is dan ook aan de politie om de afweging te maken of dat zinvol is. Wel plaatsen wij voor de bewustwording van de snelheid op een aantal momenten in het jaar snelheidsdisplays op diverse locaties in Ammerzoden.

 

Snelheid bromfiets in een 30km/u zone

De maximumsnelheid van 30km per uur geldt voor alle weggebruikers, dus ook voor bromfietsers en fietsers.

 

Overige wensen om verkeerssituatie te verbeteren

Parkeerproblemen, het instellen van eenrichtingsverkeer in straten, zoals de Reeuwijkstraat, en andere verkeersmaatregelen vallen ook buiten dit project. Als we aan de slag gaan met de herinrichting van een straat, nemen we dit soort zaken mee.

 

Downloads

Download hier de bestanden met de voor en na situatie en het ontwerp.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

Gemeente Maasdriel
projectleider
. realisatieMSD@maasdriel.nl
  • Hidden
  • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×