30-zone Ammerzoden

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, brengt de gemeente Maasdriel de maximumsnelheden op bijna alle wegen binnen de bebouwde kom terug naar 30 kilometer per uur.

Dit is opgenomen in het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan (GVVP), dat de gemeenteraad van Maasdriel in 2019 vaststelde. In de kern van Ammerzoden heeft een aantal straten op dit moment een maximumsnelheid van 50 of 60 kilometer per uur.  In opdracht van de gemeente brengt RA Infra deze snelheid terug tot 30 km per uur. Op deze website van RA Infra leest u hier meer over. Bekijk hier welke huidige snelheden gelden en op welke plekken dat gaat veranderen.

 

Proces & planning

In november en december haalt RA Infra namens de gemeente op wat de inwoners van Ammerzoden vinden van de gemeentelijke plannen om van de bebouwde kom van Ammerzoden een 30km/uur-zone te maken. Onderaan deze website kunt u reageren op de plannen. Met de opgehaalde input worden de plannen begin 2022 verder uitgewerkt. De verwachting is om in maart of april het werk aan te besteden aan een aannemer, zodat de plannen halverwege 2022 in uitvoering gaan.

 

Hoe brengen we de snelheid terug tot 30 km per uur?

Om verkeersgebruikers te stimuleren dat zij hun snelheid verlagen, zijn verschillende maatregelen mogelijk. Denk dan aan een drempel, plateau of een punaise (een ronde verhoging bij een kruising). Op de foto’s hieronder ziet u hier voorbeelden van.

Bekijk hier welke maatregelen wij binnen de bebouwde kom van Ammerzoden willen treffen om de snelheid van het verkeer te remmen.

Wat vindt u van deze plannen?

We horen het graag! Als u verbetersuggesties of opmerkingen heeft op de plannen kunt u dat op de precieze locatie op de kaart hieronder aangeven. Klik de locatie waar u een opmerking over heeft aan en vul uw aandachtspunten in op het contactformulier* hieronder. Voor een algemene opmerking hoeft u geen locatie aan te klikken. U mag uw opmerkingen ook per e-mail sturen aan j.janssen@rainfra.nl. Heeft u een vraag voor de gemeente Maasdriel? Stuur dan een e-mail naar RealisatieMSD@maasdriel.nl met als onderwerp 30 km Ammerzoden.

*In verband met de geldende privacywetgeving (AVG) gebruiken we uw gegevens alleen voor dit project. Na afronding van het project worden uw gegevens direct definitief verwijderd.

 

Kaarten Ammerzoden

U kunt de kaarten hieronder ook downloaden in PDF.
Links: snelheid remmende maatregelen   |   Rechts: huidige en nieuwe snelheid regimes

Een opmerking achterlaten

Hieronder vindt u het contactformulier, hier kunt u uw knelpunten, verbeterpunten en wensen achterlaten. Graag ontvangen wij zoveel mogelijk informatie. Door gebruik te maken van de interactieve kaart kunt u gemakkelijk de locatie van uw knelpunt of wens doorgeven. Door in te zoomen en de kaart te verplaatsen kunt u de locatie opzoeken. Plaats het rode bolletje op de locatie door erop te klikken, vast te houden en te slepen over de kaart. Indien u een algemene opmerking wilt maken hoeft u het bolletje niet te verplaatsen. In verband met de geldende privacywetgeving (AVG) worden uw gegevens alleen gebruikt binnen dit project, na afloop van het project worden uw gegevens direct definitief verwijderd.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png.
    Maximaal 5MB uploaden

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Neem dan contact op door hieronder uw gegevens in te vullen en uw bericht achter te laten.

Jorn Janssen
projectleider
073 220 00 55 j.janssen@rainfra.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×