RA infra, beweegt mee!

Covid-19, je komt er niet meer omheen. Ook voor RA infra heeft het coronavirus directe gevolgen in het aanbieden van haar diensten. Met name bij het onderdeel burgerparticipatie lopen we tegen diverse uitdagingen aan. Gelukkig beschikt RA infra over een creatief team en de juiste middelen waardoor we flexibel kunnen inspelen op dit soort situaties.

Hieronder vindt u meer informatie over de mogelijkheden die RA infra biedt om ook binnen de geldende maatregelen van het RIVM een gestroomlijnd burgerparticipatieproces te kunnen doorlopen. Het mooie is dat al deze tools samen ingezet kunnen worden waardoor we op afstand toch zoveel mogelijk informatie kunnen verzamelen en delen, wat uiteindelijk leidt tot draagvlak onder de stakeholders.

1. Project website

Een project website is een speciale geïntegreerde website van RA infra. Deze website biedt de basis voor stakeholders voor ieder project.
Op deze interactieve pagina kunnen stakeholders actuele informatie over het project of de voortgang vinden. Ook biedt RA infra op deze webpagina de mogelijkheid aan stakeholders om vragen te stellen, hun mening te geven én door gebruik te maken van een interactieve kaart kunnen ze doormiddel van een pointer direct de locatie aanwijzen.
Samen met de opdrachtgever wordt bepaald welke informatie voor de stakeholders beschikbaar wordt gesteld, zo kan de pagina een duidelijk beeld worden over de fase waarin een project zich begeeft, de werkzaamheden die uitgevoerd zijn en nog moeten gebeuren maar ook de ontwerpen, presentatie(s) en video’s kunnen hier getoondt worden.

 

 

2. Video

Presentatie video

De eerste optie is het opnemen van een presentatievideo. De presentatie die normaal live in een zaal wordt gegeven wordt nu in onze eigen ‘studio’ gefilmd. Het is mogelijk om meerdere personen aan het woord te laten, denk hierbij aan de wethouder, projectleider, ontwerper etc. Dit kan door sprekers één voor één aan het woord te laten of door 1,5 meter afstand te houden tussen de sprekers. Het is ook mogelijk om individuele videoboodschappen aan elkaar te monteren.
Liever niet in beeld? Het is ook mogelijk om de presentatie te voorzien van een voice-over. Het voordeel van deze video is dat de focus geheel ligt op de presentatie waardoor deze goed leesbaar en makkelijk te volgen is. De sprekers kunnen de boodschap gemakkelijk vanuit thuis inspreken, die vervolgens onder de presentatie wordt gezet. Alle montagewerk wordt vakkundig de communicatieadviseur van RA infra verzorgd!

Video op locatie

Het is ook mogelijk om een video op te nemen op de projectlocatie of op voorbeeld locaties. Hierin worden de stakeholders meegenomen naar het projectgebied waar een deskundige ter plaatse uitleg geeft over het project, denk hierbij aan knelpunten, wateroverlast, verkeer, verharding etc. ter versterking hiervan kan er op een (vergelijkbaar) gerealiseerd project gefilmd worden om bijvoorbeeld een ontwerpoplossing te tonen.

3D video

Klik hier om het filmpje te bekijken. 

Ter verduidelijking van onze ontwerpen kunnen wij deze omzetten in een 3D real-time animatie video. Hierin vliegt de stakeholder als het ware door/over het project heen. Deze manier zorgt voor een duidelijk en helder beeld van het ontwerp en de toekomstige situatie. Het is hierin zelfs mogelijk om elke jaargetijde en weersomstandighedenheid na te bootsen. Een stakeholder kan hierdoor gericht en met een duidelijk beeld vragen stellen en een realistische mening vormen over het ontwerp.

 

3. Enquête

Om de burger zo optimaal mogelijk te laten participeren verzorgen wij volledige (digitale) enquêtes. Deze enquêtes stellen ons in staat om een duidelijk beeld te krijgen van de eisen, wensen en knelpunten die er spelen onder de stakeholders. De antwoorden worden door ons geanalyseerd en verwerkt in een duidelijk en overzichtelijk rapport met bijbehorend advies.

Digitale enquêtes brengen een aantal voordelen met zich mee. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat stakeholders deze anoniem in kunnen vullen en enquêtes een zeer laagdrempelige manier van participeren is en anderzijds dat wij de enquête zo inrichten dat gebruiksgemak voorop staat. Door gebruik te maken van een geavanceerd enquêtesysteem kunnen zowel open als gesloten vragen gesteld worden maar ook stellingen, meerkeuze vragen, rangschikkingen etc. Een ander bijkomend voordeel van digitale enquêtes is de mogelijkheid om vragen te sturen op bepaalde thema’s of onderwerpen zoals groen, veiligheid, klimaat etc. Het toevoegen van foto’s, animaties of tekeningen zorgt ervoor dat de stakeholder een nog duidelijker beeld krijgt en zo een optimaal en bruikbaar mogelijk antwoord kan geven met een grote algemene response op de enquête. Een extra pluspunt hierin is dat wij onze enquête ook kunnen gebruiken als chat om direct contact te hebben met stakeholders.

Indien blijkt dat de digitale enquête voor (bepaalde doelgroepen) stakeholders niet werkbaar is kan deze enquête ook analoog verzorgd worden. Middels antwoordenveloppen verzamelen wij de uitkomsten en verwerken deze in ons analyse programma zodat u als klant één totaal rapport krijgt.

 

4. Digitale bijeenkomsten

Tijdens een burgerparticipatie traject is het van belang dat we optimaal samenwerken. Helaas is het in deze tijden niet mogelijk om samen te komen. Daarom organiseert RA infra digitale bijeenkomsten. Niet alleen met het projectteam of de wethouders maar ook met de klankbordgroepen houden we op die manier nou contact.
RA infra stelt van te voren duidelijke spelregels op en leidt de volledige vergadering zodat ook burgers die niet gewend zijn om digitaal te vergaderen ongestoord aan het woord kunnen komen. Door een gestructureerde bijeenkomst komt iedereen aan het woord en kunnen we zoveel mogelijk informatie verzamelen zonder vertragingen op te lopen in het proces.

Contact opnemen

Benieuwd hoe RA infra het verschil maakt? Neem contact op voor een goed gesprek.

RA infra BV

040 207 61 63

Werken bij RA infra

Bouwen aan de buitenruimte én jezelf ontwikkelen? Ervaar de kracht van collegialiteit en zet de eerste stap naar persoonlijke groei.

Overige werkzaamheden

RA infra gaat geen uitdaging uit de weg

Werken bij
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×