Burgerparticipatie

Naar verwachting treedt in 2021 de omgevingswet in werking. De wet heeft als doel om alle onderdelen van de fysieke leefomgeving met elkaar in samenhang te brengen. De wet vraagt om een cultuurverandering. Een cultuur van werken die vertrekt vanuit samenwerking met alle betrokken partijen. De overheid kan dit niet alleen en zij zal actief moeten samenwerken met inwoners, bedrijven, netbeheerders, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties.

Participatie is in de geest van de omgevingswet een ander samenspel met bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden dan we gewend zijn. Er is een wens dat goede ideeën een voedingsbodem krijgen en dat initiatieven uit de samenleving een plek krijgen en dat dit leidt tot een groter lokaal draagvlak. Om hier aan tegemoet te komen presenteert RA infra een nieuwe aanpak. Een aanpak die leunt op de wens om dichtbij te zijn, toegankelijk te zijn, inclusief te zijn. Een manier om samen met de omgeving overzicht te krijgen. Om meteen met de omgeving in gesprek te raken.

En dus ontmoeten en communiceren wij graag de omgeving op de projectlocatie zelf. Wij willen dat de omgeving zo vroeg mogelijk kan meedenken om de collectief aanwezige kennis optimaal te benutten. Wij kunnen het niet alleen.

Daarom vinden wij de vorm waarin wij ons presenteren zo belangrijk. Door naar buiten te gaan zijn we dichtbij en toegankelijk. Zo geven wij de omgeving de kans om mee te doen. En nodigen wij iedereen uit tot een gesprek.

Contact opnemen

Benieuwd hoe RA infra het verschil maakt? Neem contact op voor een goed gesprek.

RA infra BV

040 207 61 63

Werken bij RA infra

Bouwen aan de buitenruimte én jezelf ontwikkelen? Ervaar de kracht van collegialiteit en zet de eerste stap naar persoonlijke groei.

Overige werkzaamheden

RA infra gaat geen uitdaging uit de weg

Werken bij
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×